Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven is?

~ Loesje

Coaching

Integrale coaching

De basis van integrale coaching is dat de persoonlijke ontwikkeling wordt begeleid vanuit een vrij en authentiek beginpunt. Het is gebaseerd op de ervaring dat er een deel in ons is, dat vrij is van onze conditioneringen en de beelden die we hebben gemaakt over onszelf en de wereld om ons heen. Integrale coaching start vanuit dit vrije perspectief.

Je komt in contact met wat je werkelijke behoefte en verlangens zijn en leert daarop vertrouwen. Binnen de integrale benadering kijken we naar het hele systeem waarin iemand functioneert. Hierin is de aandacht gericht op de relationele bewegingen: de relatie met jezelf, de ander, je lichaam, je schaduwkanten en met de grotere context waar je deel van bent.

De oriëntatie van de begeleiding is niet zozeer gericht op de problemen, maar op het doorzien van de belemmeringen die er zijn voor een natuurlijke bloei in alle aspecten van je leven.

De coachvraag

Voor de coaching kunnen er een verscheidenheid aan vragen zijn, zowel in werk als privé.

Voorbeelden zijn:
Je ervaart veel werkdruk en stress en wil daar anders mee om kunnen gaan;
Je hebt het gevoel niet op de juiste weg te zijn/bent vastgelopen en bent zoekende;
In het werk en/of privé loop je telkens tegen dezelfde soort problemen aan;
Je voelt je vaak onrustig en gespannen en je weet niet precies waardoor;
Je hebt je eigen lat hoog liggen, je bent veeleisend naar jezelf en anderen;
Je komt telkens in dezelfde patronen terecht en die helpen je niet verder;
Je wilt een stap zetten in je ontwikkeling en carrière, maar weet niet welke en hoe;
Je voelt je regelmatig gefrustreerd, omdat jouw talenten/kwaliteiten niet tot hun recht komen en je weinig voldoening ervaart;
Je ervaart regelmatig dat je ontevreden bent zonder duidelijke reden, terwijl alles goed loopt in je leven;
Etc..

Mocht je willen onderzoeken of mijn begeleiding bij je past, dan kun je contact met me opnemen voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Ik ben telefonisch of via de mail bereikbaar.

Als je ertegen vecht, vecht het terug. Als je ervoor vlucht, komt het je achterna. Als je het laat zijn, kan het ook weer gaan.

~ Oosterse wijsheid

Het verliezen van verbinding ofwel het uit contact gaan met de directe ervaring is de belangrijkste oorzaak van veel van ons lijden en inadequaat gedrag. Uitsluiting in welke vorm dan ook van onze gevoelens en van een open interesse in de mensen om ons heen, snijdt ons af van de werkelijkheid en van onze innerlijke bronnen om de situatie constructief te beïnvloeden. De grote stap die we telkens te maken hebben is het ‘herstellen van het contact’.  

Coachingstraject

Het coachingstraject start met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin ik je meer zal vertellen over mijn begeleidingswijze. Wanneer dat matcht dan volgt het intakegesprek, waarin we je coachvraag verder onderzoeken. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek en begeleid ik je in het behalen van je doel(en). Schroom niet om contact met me op te nemen voor een kennismakingsgesprek om te ontdekken of een coachingstraject bij mij iets voor jou is.